Cache updated at: 03:26:54, 28-10-16

Hämeen poliisi Ylellä: Katupartiot tervetulleita

  • Lahden seutu 4.1. 16.26.
  • PÄIVITETTY 4.1. 17.49.
 

Asikkala

Hämeen poliisin mukaan Asikkalassa aloitettu katupartiointi on tervetullutta toimintaa.

- Partioinnille ei ole periaatteessa estettä ja lailliset turvallisuutta edistävät toimet ovat tervetulleita, Ylen haastattelema Pekka Kokkonen Hämeen poliisista toteaa.

Ylen mukaan katupartiointia harjoittaa Asikkalan Turva -niminen yhdistys,  joka kertoo tavoitteekseen varmistaa "turvallinen liikkuminen Vääksyn kaduilla". Yhdistyksen Facebook-sivuilla kerrotaan, että jäsenet ovat huolissaan erityisesti lasten, naisten ja vanhusten turvallisuudesta.

Yhdistyksen puheenjohtaja Toni Filppula sanoo Ylellä, ettei katupartiointia aloitettu vastaanottokeskuksen vuoksi.

– Yhdistystä ei ole perustettu vain vastaanottokeskuksen takia. Tätä lähdettiin ajamaan eteenpäin jo viime talvena. Mutta jännitteitä on siitäkin, mihin suuntaan Vääksy muuttuu vastaanottokeskuksen myötä.

Entinen kansanedustaja James Hirvisaari (ps./M11) ylistää poliisia Facebookissa, jossa hän on jakanut asiaa käsittelevän uutisen.

- Hienoa! Voimme olla ylpeitä Hämeen poliisista.

Hirvisaaren postaus on herättänyt keskustelua.

- Mitä olen asioinut Hämeen poliisin kanssa, niin aina on tolkullisesti sujunut. Ilmeisesti poliiseissa on eroa heimoittain, niin kuin muissakin ihmiskansoissa, yksi kertoo.

- Meillä kanssa lammilla ollut jo pitkään kaveri porukan jätkiä pyörimässä katsastelemassa tilainteita, tänne menee hämeenlinnan poliisilla sellanen vähintään 25 min tulla jos jotain sattuu ja ei satu partio olemaan lähellä joten tajuttiin heti ettåä omillamme tääl ollaan jos jotain sattuu, onneks ollaan äijiä jotka ei ihan pienestä hätkähdä, toinen toteaa.

- Niin ja helpottaahan se Polisinkin Työmäärää kun katupartio liikkuu ja kutsutaan Poliisi kun on asia jota ei voi tehdä partiolaiset, kolmas arvioi.

Tulosta sivu
TEKSTI:
Hämeen Kaiku