Cache updated at: 14:55:05, 23-10-16

Isku sijoittaa yli 20 miljoonaa Lahden tehtaaseen

  • Lahden seutu 10.2. 17.15.
 

Lahti

Lahtelainen huonekaluvalmistaja Isku uudistuu täysin. Perheyrityksen uudistumisohjelma huipentuu tänä vuonna tuotannon yli 20 miljoonan euron investointiin Lahteen ja yritysilmeen uudistumiseen.

- Suurin salaisuutemme on se, että Isku tekee kalusteet Suomessa. Olemme tarkoituksella vetäneet kotiinpäin ja myyneet ulkomaiset tuotantoyksiköt pois. Haluamme pitää Suomen puolta ja nyt on hyvä aika investoida. Tämän vuoden loppuun mennessä meillä on Lahdessa Pohjois-Euroopan ja tietyiltä osin maailman modernein tehdas. Investoimme tuotannon modernisoitiin, logistiikkaan, laatuun ja energian säästöön työergonomiaa unohtamatta, Isku-Yhtymän toimitusjohtaja Arto Tiitinen sanoo.

Koko Iskun tuotanto keskittyy yhdelle tehtaalle Lahteen. Tehtaan sisällä kaikki uudistuu pois lukien pintakäsittely, joka on jo modernisoitu aiemmin käyttämään liuotinvapaita pintakäsittelyaineita. Tuotanto on asiakasohjattua ja optimisarjakoko laskee 300 yksiköstä yhteen kappaleeseen.

- Komponentit liikkuvat tehtaalla linjoja pitkin. Näin ne eivät rikkoudu eivätkä unohdu väärään paikkaan. Säästö näkyy esimerkiksi siinä, että meillä on nyt 100 trukkia siirtelemässä tavaroita paikasta toiseen. Vuoden lopussa niitä on enää viisi, Iskun tuotantojohtaja Mika Tyrväinen sanoo.

Tuotannossa Grada-linjasto edustaa maailman moderneinta tuotantoteknologiaa. Lämpömuovattavan puulevyn yhdistäminen robottiteknologiaan ja konelinjaan nopeuttaa kalusteiden valmistusta 60 prosentilla ja aseteaika pienenee 90 minuutista 9 minuuttiin perinteiseen tapaan nähden.

Uudistuva Isku keskittyy neljään tuotekategoriaan: School, Office, Health ja Home. Iskun liikevaihto on nyt 135 miljoonaa euroa. Investoinnit tehtaalle mahdollistavat liikevaihdon kaksinkertaistamisen. Isku tulee panostamaan uusien tuote- ja palvelukonseptien kehittämiseen, kotimaisiin materiaali-innovaatioihin, muotoiluun ja kumppanuuksiin.

Tulosta sivu
TEKSTI:
Hämeen Kaiku