Cache updated at: 17:10:30, 23-10-16

"Ammattiliitot tappavat demokratian Suomessa"

  • Työ ja talous 4.3. 23.38.
Suvi Karhu
 

Helsinki

Perussuomalaisten puoluetoimiston työntekijä ja Uudenmaan PS-Nuorten puheenjohtaja Suvi Karhu hyökkää voimakkaasti ay-liikettä vastaan blogissaan.

- Keitä nämä ammattiliittojen hallituksien päättäjät oikein ovat? No, sitä en minäkään tiedä. En ole heistä koskaan voinut äänestää. Miten heitä sitten voi äänestää? Prosessi on vähän monimutkaisempi ja avointa tietoa ei ole helppo löytää.

- Demokratia on hyvin hyvin kaukana siitä, miten ammattiliitot valitsevat hallituksen edustajia. Pieni joukko ihmisiä päättää siitä, kuka päättää seuraavista päättäjistä. En yhtään ihmettelisi, jos edustajakaan ei saisi äänestää omantuntonsa mukaan, vaan hänelle sanellaan, ketä pitää valtakirjoilla äänestää, ja voin vain arvella miten moraalitonta toimintaa äänistä käydään. Mutta on hyvin todennäköistä, että likaista peliä kulisseissa tapahtuu.

- Joten tällaiset ihmiset, jotka normaalisti toimisivat pikkukunnan kunnanvaltuutettuna, eivätkä saisi aikaiseksi siellä yhtään mitään, tekevät mahdollisia likaisia sopimuksia kulisseissa ja äänestävät valtakirjoilla jotain tyyppiä ammattiliiton hallitukseen. Ja ammattiliitot käyttävät Suomessa aivan suunnatonta valtaa, kuten olemme tänään huomanneet. Väitän, että tämä on demokratian irvikuvaa. Ammattiliitot käyvät häikäilemätöntä peliä Suomen tulevaisuudella, eikä kukaan voi siihen demokraattisesti vaikuttaa.

Tulosta sivu
TEKSTI:
Hämeen Kaiku